2020-11-09 13:31:47• hírek • Bede Emőke

Mutatjuk, mely Szatmár megyei településeken a legmagasabb jelenleg a fertőzöttségi ráta

Újabb Szatmár megyei községek esetében haladta meg a 3 ezreléket a fertőzöttségi ráta, így ezekben is érvénybe lépett a vörös forgatókönyv – tájékoztat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal.

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság hétfői ülésén a belügyminisztériumi szervek vezetői közösen értékelték ki a járványhelyzet alakulását. Mint megállapították, Szatmár megyében a járvány továbbra is felszállóágban van, azon közigazgatási egységek száma, melyeknek területén a fertőzöttségi ráta meghaladta a 3 ezreléket, immár 18-ra nőtt. Ennek okán Radu Bud prefektus ismételten arra kéri Szatmár megyei lakosságát, hogy tartsák be hatályos óvintézkedéseket, különös tekintettel mindazokra, amelyek hétfőn léptek érvénybe. „Csak akkor tudjuk stabilizálni a helyzetet a következő hetekben, ha mindannyian betartjuk ezeket az intézkedéseket” – áll a kormánybiztos üzenetében.


A szerkesztőségünknek is lejuttatott dokumentum szerint Csomaköz, Kálmánd, Érkávás, Szatmárnémeti, Börvely, Kökényesd, Érszakácsi, Tasnád, Kolcs, Avasújváros, Szatmárpálfalva, Mezőpetri, Nagykároly, Apa, Oláhcsaholy, Lázári, Szamosborhíd és Vetés közigazgatási egységek területén is magasabb az elmúlt 14 napban jegyzett fertőzöttségi ráta, mint 3 ezrelék.


Hasonlóan hosszú az a lista is, melyen az 1,5 és 3 ezrelék közötti fertőzöttségi arányt mérő területi-közigazgatási egységeket veszik lajstromba. Jelenleg e helyzetben Ákos, Avasfelsőfalu, Egri, Batiz, Szatmárhegy, Szatmárudvari, Majtény, Hadad, Erdőd, Krasznabéltek, Bogdánd, Kányaháza, Homoród, Aranyosmeggyes, Piskolt, Szaniszló, Szopor, Vámfalu és Krasznaterebes községek vannak.


A teljes Szatmár megye fertőzöttségi rátája ugyanakkor hétfőre elérte a 3,02-t.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: